Facebook

Youtube

Instagram

Online kurz
Veletrhy a konference podzim 2022

Veletrhy a konference podzim 2022

- Kategorie: Články Rss feed

Konopné veletrhy jsou vždy skvělým místem pro setkání s lidmi, kteří sdílejí pozitivní vztah ke konopí, bez ohledu na věk, národnost a politické vyznání. Podzim je tradičně dějištěm několika zásadních konopných akcí. A i když už několik veletrhů proběhlo v září (CB Expo, Expogrow Irun, Athens Cannabis Expo), ještě jich několik zbývá, a jsou mezi nimi i ty, které jsou pro české a slovenské milovníky konopí nejblíže.

Cultiva Hemp Expo: 7–9. října 2022, Vídeň, Marx Halle (Rakousko)

Jedna z nejstarších konopných výstav se koná už od roku 2008 ve Vídni. Abych byl přesnější, přímo ve Vídni bude teprve druhý ročník. Všechny předchozí se konaly v úžasném prostoru prosklené pyramidy v Brunn am Gebirge. Pro mnoho vystavovatelů to byl geniální prostor, protože výstavní prostory náležely k hotelu, kde většina vystavujících bydlela. Večírky tam byly fakt super. Nicméně existovala řada důvodů, proč se veletrh musel přestěhovat. Hala v pyramidě potřebuje údržbu, a navíc se centrum Vídně jeví jako lépe dostupné místo pro návštěvníky. V Brunn am Gebirge se také kolem výstavy poslední roky pohybovalo hodně policistů a dělali zbytečně moc kontrol návštěvníků. Počet návštěvníků se poslední dobou pohybuje okolo 10 tisíc.

Kdo si zvykl na pyramidu s parádní zahradou, těžko si nové místo v Marx Halle jen tak oblíbí. Na minulý ročník ale nelze brát přísný metr, protože byl ovlivněný řadou omezení spojených s covidem, tak snad to letos bude lepší. Vídeň je krásné metropolitní město, a navíc tam v říjnu bývá ještě docela pěkné počasí. Druhý říjnový víkend tak můžete vyrazit nejen na konopný veletrh, ale také na příjemnou prohlídku města nebo za kulturou. Pro vstupenky a další informace navštivte domovskou stránku veletrhu. Ještě trochu váhám, jestli pojedu, ale možná se tam v pátek zajedu alespoň na jeden den podívat.

Cannabinoid conference 2022: 20–21. října 2022, Congress Center Basel (Švýcarsko)

Pro náročnější obecenstvo především z řad profesionálů je jedna z mnoha konferencí letošního roku. Tématem bude především léčebné využití konopí a přednášky budou určitě plné výsledků různých výzkumů a diskuzí na téma využití různých kanabinoidů v medicíně. Bude to také příležitost poslechnout si zkušenosti z praxe od lékařů i pacientů. Konference je zaměřena hlavně na profesionály, a tak si víkendovou vstupenku pořídíte za 500 švýcarských franků. Více info na stránkách konference.

Cannafest: 4–6. listopadu 2022, PVA Expo Praha Letňany

Kam jinam by měl našinec vyrazit na konopný veletrh, než do matičky Prahy. No, neříkám, že je to pro každého ideální adresa, ale je třeba říct, že Cannafest se v konopném odvětví stal celosvětově vyhledávanou událostí. Veletrh obvykle navštíví až 30 tisíc návštěvníků. Poslední dva roky byly samozřejmě výrazně poznamenány covidem, jeden ročník nebyl a i loni kvůli omezením přišlo méně lidí. Letos nás ale snad čeká Cannafest v plné parádě. Stovky vystavovatelů, desítky odborných přednášek, hudba, workshopy, diskuze a tisíce a tisíce lidí se stejným zájmem. Třídenní vstupenka vyjde na 300,- Kč v předprodeji, což je pohodová cena. Díky slevám a dárečkům od vystavovatelů se vám vstupenka vyplatí v mnoha ohledech. Podrobnější informace najdete na stránkách Cannafestu.

No a jistě, já tam budu taky. Na stánku Advanced Hydroponics of Holland si budete moci koupit zbrusu nové vydání knížky Jak pěstovat konopí indoor 2.1 za zvýhodněnou cenu. Přijďte, budu se na vás těšit.

Cannafest 2021

MJBizCon: 15–18. listopadu Las Vegas Convention Center (USA)

Jestli jste už někdy byli na Cannafestu, Mary Jane v Berlíně nebo Spannabisu, což jsou podle mě tři největší evropské veletrhy a myslíte, že už vás nic nepřekvapí, doporučuji navštívit MJBizCon ve Vegas. Těch více než 35 tisíc lidí proplétajících se nekonečnými uličkami vystavovatelů (je jich zhruba 1400), skoro dvě stovky přednášek a nepřeberné množství lidí z celého světa, hledající nové kontakty a možnosti jsou na jednoho člověka a pouhé čtyři dny (výstava je pouhé tři) zkrátka příliš. Je to trošku dražší špás, připočteme-li k tomu cestu a nepřeberné množství zábavy, která se na vás ve Vegas valí ze všech stran. Nicméně dostanete se trochu napřed v čase a uvidíte některé věci, které k nám přijdou v tom lepším případě za pár měsíců, ale spíše až za několik let. 11. ročník začíná zanedlouho a do 27. října si ještě můžete koupit lístky se slevou za 375 amerických dolarů. Bližší informace zde. Jo a pokud nenastanou nějaké komplikace, můžeme se tam vidět.

Další Výstavy a konference

Konopí je v kurzu. Konference a výstavy na téma CBD, léčebné využití, průmyslové využití a další a další možnosti v tomto oboru probíhají skoro každý týden po celém světě. Zde zmíněné akce jsou ty, o kterých si myslím, že za to opravdu stojí a třeba Cultivu a Cannafest jsem nevynechal ani jednou od jejich začátku. Na MJBizCon jsem byl zatím jednou. Co možná stojí za zmínku je Asia international hemp expo v Bangkoku, a to hlavně vzhledem k tomu, že Thajsko otevírá dveře konopnému byznysu dokořán. Bez zajímavosti nebude ani jihoamerická zastávka v Buenos Aires na Expo Cannabis Argentina.

Sdílet tento obsah