Facebook

Youtube

Instagram

Online kurz
KP 52: S Jindřichem Vobořilem o přípravě nové legislativy

KP 52: S Jindřichem Vobořilem o přípravě nové legislativy

- Kategorie: Články Rss feed , Podcast Rss feed

Hodně lidí si myslí, že legalizace respektive regulace konopí je už jasná věc, kterou nemůže nic zastavit. Opak je ale pravdou. Prosazování komplexní změny naráží na odpor jedné ze stran vládní koalice, která nesouhlasí zejména s regulovaným prodejem. O tom, kdy a v jakém znění bude návrh zákona hotový a jestli můžeme nějak pomoci se dozvíte v 52. epizodě Konopného podcastu.

Jindřich Vobořil patří celosvětově mezi špičkové odborník na závislosti a drogovou problematiku. Již dlouhou dobu prosazuje změnu v přístupu ke konopí a přechod od prohibice ke kontrolovanému užívání a regulovanému trhu. Prohibice a trestání uživatelů a pěstitelů se totiž dlouhodobě ukazují jako nefunkční a způsobují více problémů než užitku.

V průběhu posledního roku se intenzivně připravuje novela zákona o návykových látkách. Z hlediska konopí jsou na stole tři věci: samopěstování, Konopné společenské kluby a komerční prodej ve specializovaných prodejnách. Žhavým tématem jsou ale i další látky jako HHC nebo kratom, které by mohly spadat do kategorie psychomodulačních látek.

V této epizodě se dozvíte

  • Kdy by mohl být hodový návrh novely zákona zahrnující změnu v přístupu ke konopí.
  • Proč nemá smysl nyní zakazovat HHC.
  • Jak bude fungovat seznam psychomodulačních látek.
  • Co mohou udělat lidé pro zvýšení šance na přijetí novely zákona.
  • Která z forem legalizace respektive regulace je pro všechny strany koalice nejvíce přijatelná.

Video na YouTube

Sdílet tento obsah