Facebook

Youtube

Instagram

Online kurz
Jorge Cervantes - interview

Jorge Cervantes - interview

- Kategorie: Články Rss feed , Podcast Rss feed

Poslechněte si celý díl tohoto podcastu na a další díly na:

PodbeanSpotify | Apple Podcast | Amazon Music | Google Podcast nebo dalších oblíbených podcastových platformách.

Když jsem začínal, četl jsem jeho knížky i já a myslím, že spoustu dalších českých pěstitelů. Mým hostem v 15. dílu Konopného podcastu není nikdo jiný, než legendární Jorge Cervantes.

V podcastu se mimo jiné dozvíte, kdy a jak začala jeho bohatá kariéra, co si myslí o automatických odrůdách nebo jestli pěstuje raději indiku či sativu. Poslechněte si to nejdůležitější z našeho rozhovoru v češtině na výše uvedených platformách. Jako bonus si můžete poslechnout celý, nesestřihaný rozhoovor v angličtině na výše uvedených podcastových platformách. nebo na mém YouTube kanálu.

Nově také na Pickey, kde najdete všechny díly podcastu, a také mě můžete podpořit měsíčním členstvím za 119,- Kč nebo koupením placeného obsahu o pěstování.

Joreg Cervantes a Mr. José

Kolik jsi celkem publikoval knížek?

Nevím, kolik je jich aktuálně dostupných, něco byly re-edice, ale celkem je to něco přes 50 knížek. Taky hodně videí. Mám jich spoustu na YouTube, mám YouTube kanál. Knížky mám v osmi jazycích.

Teď ale dělám na online knížkách zdarma. Pak budou i za poplatek. Tisknout knížky není snadné. Musíš koupit papír, jet do Číny a zpátky, musíš mít sklad atd. Taky posílat knížky do zahraničí je komplikované a drahé. Publikovat online je mnohem snazší.

Kdo je pro Tebe nejzajímavější osobnost v konopné branži, kterou jsi potkal

No, nejde to tak říct. Hlavně hodně growerů. Můžu říct nějaké slavné jméno, ale koho to zajímá. Jde o lidi, kteří tě nějak inspirují. Jsou to lidi, co pěstují třeba pro pacienty. Nebo lidi, kdo nemají možnost si konopí sehnat jinak než pěstováním.

Když jsem se naposled potkali, říkal jsi, že budeš publikovat knížku i v češtině.

No, mám teď elektronickou knížku, co má asi 145 stran. Snadno se to přeloží a také publikuje a prodává. Nepotřebuješ sklad, můžeš prodávat rovnou z kanceláře. Nepotřebuju z toho tolik peněz, protože pouhý překlad je mnohem lacinější než tisk. Nevím úplně kdy, ale plánuju vydat českou verzi v nejbližší době.

Odkazy

Sdílet tento obsah