Facebook

Youtube

Instagram

Online kurz
Je osvěta zločin? Rozhovor s šéfredaktorem magazínu Legalizace

Je osvěta zločin? Rozhovor s šéfredaktorem magazínu Legalizace

- Kategorie: Články Rss feed , Podcast Rss feed

Poslechněte si celý díl tohoto podcastu na a další díly na:

PodbeanSpotify | Apple Podcast | Amazon Music | Google Podcast nebo dalších oblíbených podcastových platformách.

Mr. José a Robert Veverka

Robert Veverka je podle mých zkušeností osobnost, která boji za legalizaci konopí zasvětila podstatnou část svého života. Jeho odhodlání jsem vždy obdivoval, protože i když máme na postavení konopí ve společnosti a našem právním systému velmi podobné názory, on pro změnu vnímání konopí a dotčené legislativy obětoval mnohem víc. Robert je šéfredaktor a vydavatel magazínu Legalizace, pirátský zastupitel městské části Praha 2 a mimo jiné také předseda občanského sdružení Legalizace.cz, které pořádá pražskou edici celosvětové demonstrace za legalizaci konopí s názvem Million Marihuana March.

Jestli na konopí jako samotném je skutečně něco nebezpečného, tak je to to, že je zakázané.

Magazín Legalizace vychází už od roku 2010 každé dva měsíce. Záměrem vydavatele, potažmo celé redakce, bylo vytvořit protiváhu proti jednostranně, a výhradně negativně zaměřeným informacím o konopí ve veřejném prostoru. Konopí má v lidské společnosti nesmírně dlouhou tradici a jeho démonizace je otázkou posledních několika desetiletí. 

Lifestylový Magazín Legalizace se vždy snažil pokrývat široké spektrum informací o této úžasné bylině. Tématy článků byly například: zprávy o vývoji konopných zákonů v různých částech světa; historie užívání a využívání konopí; výsledky odborných studií vlivu konopí na lidskou psychiku; informace o pěstování; informace o legislativě týkající se konopí; hodnocení produktů spojených s konopím; rozhovory se známými osobnostmi a mnoho dalších.

"Když v létě 2020 šéfredaktor Robert Veverka obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání kvůli údajnému šíření toxikomanie, které sestávalo z téměř tří stovek dílčích skutků, tedy domněle nebezpečných článků, fotografií či inzercí zveřejněných ve vydáních magazínu Legalizace v letech 2010–2019, znělo to jako nejapný žert z nějakého absurdního dramatu. Málokdo z nás očekával, že se z toho skutečně vyvine jedna z nejzásadnějších polistopadových kauz, pokud jde o svobodu projevu v této zemi." (převzato z webu osvetanenizlocin.cz)

Odkazy:

Sdílet tento obsah